TCA Peeling

TCA Peeling

Een TCA (Trichloorazijnzuur) Peeling is een chemische peeling wat de huidstructuur helpt verbeteren, de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden vermindert.

Een TCA peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden(12%-50%), maar meestal wordt er een medium-diepe peeling gedaan. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die er voor zorgen dat de bovenste beschadigde laagjes van de huid los laten en verwijderd worden. Dit betekent dat de huid als het ware gaat vervellen. Dit duurt meestal tussen de 2 en 7 dagen.

De effecten van de TCA Peeling zijn:
• Frissere en jongere uitstraling van de huid
• Verbetering van de conditie van de huid
• Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
• Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
• Verminderen van pigmentvlekken

Vóór de behandeling 
De voorbereding wordt idealiter gestart 4 weken voor de TCA peeling.Contact met zon en zonnebank vermijden.Eventueel zonnecréme UVA en UVB met hoge beschermingsfactor aanbrengen.Tretinoinecréme 0,05%(1x daags aanbrengen voor het slapengaan).

De behandeling
Tijdens de behandeling ervaart u een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt.
De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 20 minuten. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na 1 tot 2 minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijk gevoel snel. Het trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

Het resultaat van een TCA peeling
De effecten van een TCA peeling zijn vergelijkbaar met die van een (micro)dermabrasie en een lichte laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht, alsmede de kleur van de huid meer egaal gemaakt.

Een TCA peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid blijft langer mooi en egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling. De eerste dagen na de behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer vier dagen gaat de huid als het ware vervellen. De dode huidcellen laten dan langzaam los. Belangrijk is dat u aan deze ‘korstjes en velletjes’ niet trekt. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats. Een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. De huid is nog wel kwetsbaar. Er wordt dan ook dringend geadviseerd niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor(SPF 30-50) te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen.

Na ongeveer 4 weken is het definitieve resultaat zichtbaar.

Voor een optimaal effect moet de behandeling soms één of twee maal herhaald worden.